dilluns, 3 de febrer del 2014

PROTESTA SILENCIOSA A CAN ALCOVER CONTRA LA LLEI DE SÍMBOLS I LA POLÍTICA EDUCATIVA

Ahir horabaixa, la Institució Alcover obria les portes per primera vegada del que serà el futur museu dedicat a Antoni Maria Alcover, organitzador del primer congrés de la llengua catalana, iniciador del diccionari Alcover-Moll i el recopilador de les Rondalles mallorquines, entre molts altres mèrits.
Havia de ser un horabaixa dedicat a la llengua i a la cultura. Però el capvespre també serví per reivindicar l'educació i rebutjar la política educativa del Govern, que ahir representaven el conseller de Turisme, Jaime Martínez, i el sectretari autonòmic d'Educació i Cultura, Guillem Estarellas. I és que Estarellas va ser qui va acompanyar la consellera Joana Maria Camps a la mesa de negociació amb els docents durant les primeres setmanes del curs escolar.
Un missatge amb l'anunci de la visita d'Estarellas a Manacor corria des de feia dies per les xarxes socials. Per això, abans de començar l'acte, que estava obert a tohom, el verd ja era un color majoritari entre els assistens. Arribaren les autoritats, acompanyades del batle, Antoni Pastor; el president de l'Insitut d'Estudis Baleàrics, Antoni Vera, entre altres. I darrere ells entrà el poble, en silenci, principalment vestit de verd i amb la boca tapada amb esparadrap. S'hi respirava una tensió evident.
Cultura exportable
Durant els parlaments, el conseller de Turisme, Jaime Martínez, que ahir era a Manacor en representació del president, va destacar les possibilitats turístiques del nou projecte museogràfic, "perquè els mercats nòrdics estimen molt les tradicions
i la cultura", va explicar. Una afirmació que va provocar discretes mostres d'indignació entre el públic assistent.
Per part seva, el batle, Antoni Pastor, va declarar-se "trist" durant la seva intervenció. "Desitj que acabin els conflictes que generen manifestacions com la d'avui i desitj que la nostra llengua deixi de ser un problema per a aquest Govern", va assenyalar la primera vara. "Aviat tot tornarà a la normalitat i ens sentirem orgullosos del que facin les institucions que ens governen, tots ens mereixem estar més tranquils i sobretot els mestres i professors d'aquesta terra", va concloure Antoni Pastor.
 Manacor