diumenge, 13 d’abril del 2014

90 MILIONS DE PASSES PER L'EDUCACIÓ

La comunitat educativa va tornar a viure un dia intens de reivindicació d'una escola pública, de qualitat, inclusiva i en català. I ho va fer amb una Marxa per l'Educació que arribà a aplegar més de set mil persones pel seu recorregut des d'Inca fins a Palma. Un milenar de marxaires partiren a les deu d'Inca en direcció a Palma. A cada punt del camí s'hi anava sumant gent, molta més de la prevista inicialment. Així, si les previsions eren de 2.500 persones que s'havien apuntat, a Santa Maria ja eren 3.000. I a es Figueral prop de 5.000. Al Parc de les Estacions de Palma encara ens hi esperava un contingent de gent per sumar-se al darrer tram fins al Born, on tendria lloc l'acte de cloenda.
En total, 92 milions de passes per l'educació, 72.000 km caminats en una marxa que volia posar de relleu que el conflicte a les aules no s'ha acabat i per reivindicar que ara és l'hora de construir un model d'escola que volem, però que s'ha de construir entre tots l'escola que ha de ser per a tots. Per això, després de l'acte d'ahir, queda palès que només hi falta la Conselleria.
A l'acte, conduït per Glòria Julià, hi intervingueren Iñaki Aicart, portaveu de l'Assemblea, membres dels Encausats a la Conselleria, la Plataforma Crida i Fapa. Per acabar, els Taverners oferiren un concert i convidaren Biel Majoral a cantar sa Porrassa.