dijous, 22 de maig del 2014

LA COMUNITAT EDUCATIVA TORNA A TENYIR DE VERD EL CARRER

La comunitat educativa de les Illes continua plenament mobilitzada en defensa d'una educació pública en català. Avui, quan fa dues setmanes que un mestre de l'Assemblea de Docents, Jaume Sastre, va començar una vaga de fam per aquest motiu, ha fet una manifestació a Palma amb el lema 'En educació anam al revés d'Europa'. Milers de mallorquins han tenyit de verd els carrers més cèntrics de Palma.
Els convocants recorden que el curs va començar amb una manifestació històrica que va omplir les Illes de color verd el 29 de setembre, i que han viscut divuit jornades de vaga. Ha estat un curs en peu de guerra en què la comunitat educativa no ha defallit per defensar-se dels atacs a l'escola i a la llengua. 
Per demostrar que l'educació és una qüestió que els preocupa, els docents han volgut fer-la present en la campanya electoral de les europees. I d'ací ve que avui hagin tornat a sortir al carrer: 'Perquè quedi ben clar que a les Illes l'educació és una qüestió important per a la societat i que prendre el pèl al poble en aquesta qüestió té un preu.'
La marxa unitària, doncs, era convocada contra les retallades, el decret de llengües i la LOMCE. Ha sortit passades les set del vespre de la delegació del govern espanyol i ha anat fins al Consolat de Mar, passant pel passeig del Born. 
Entre els convocants hi ha la FAPA, els sindicats STEI, FETE, UGT, i CCOO, l'Assemblea de Docents, la Plataforma Crida, l'Assemblea de Mestres i Professors en Català, les Cooperatives d'Ensenyament, l'Associació de Directors d'Infantil i Primària (Adipma), l'Associació de Directors de Secundària (Adesma) i l'Associació d'Inspectors (Adide).